У Харкові та області внаслідок обстрілів виникло шість пожеж – ГУ ДСНС 18.06.2022

18.06.2022 10:20   -
Ліквідація пожеж - ГУ ДСНС на 18.06.2022

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС за добу, з 17 по 18 червня, здійснили 22 оперативні виїзди.
Таку інформацію повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області. Повiдомляють “Харьковские известия”.

Зокрема, рятувальники 12 разів виїздили на ліквідацію пожеж (з них шість – спричинених обстрілами), п’ять разів – для надання допомоги житлово-комунальним службам, двічі – для допомоги населенню, двічі – для проведення аварійно-рятувальних робіт, один – на інший виклик.

Внаслідок обстрілів найбільша кількість пожеж трапились у Харківському районі, де в різний час доби було три займання. Також по одній такій пожежі сталося у Лозівському та Богодухівському районах області, а також у Київському районі міста. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки та господарчі споруди.

Серед найбільших пожежа, що трапилась увечері 17 червня в житловому багатоповерховому будинку в Київському районі, де горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах. Для ліквідації займання було задіяно дві одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на інші квартири будинку та за дві години ліквідували пожежу. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

Крім того, в управлінні зазначили, що аварійно-рятувальні роботи проводились на зруйнованому росіянами об’єктах у Київському та Богодухівському районах. Загалом було залучено п’ять одиниць техніки та 23 працівники ДСНС. Також протягом доби піротехніки ліквідували 80 ворожих боєприпасів.

Раніше ми повідомляли, що у трьох районах міста фахівці Теплових мереж встановлюють мобільні котельні.