У Антитерористичному штабі при УСБУ в Харківській області виявили російського “крота”

09.08.2022 11:53   -
"Кріт" в Антитерористичному штабі при УСБУ в Харківській області

Зрадником виявився експосадовець Харківської міської ради, якого завербували спецслужби рф. Чоловік влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області та “зливав” військову інформацію. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, зрадник на початку березня 2022 року зголосився співпрацювати з спецслужбами рф в обмін на гарантії безпеки для нього і його родини у разі захоплення регіону військовими російської армії.

За їх завданням він влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області. Маючи доступ до таємної інформації, він передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему.

Після отримання від нього інформації окупанти здійснювали масовані ракетні обстріли по позиціях українських військ. Також співробітники спецслужб рф використовували їнформацію для передислокації підрозділів країни-агресора з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ та планування диверсій.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора співробітнику Управління СБУ в Харківській області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).