Слідчі Харківщини повідомили про підозру чоловіку у скоєнні розбійного нападу на пенсіонера.

05.09.2022 17:05   -
Новини Харкова: затриман чоловік, який напав і пограбував пенсіонера

Зловмисник разом з невстановленою особою проникли у будинок потерпілого, наділи йому на голову полімерний пакет, зв’язали руки та побили. Пенсіонеру нічого не залишалося, як вказати нападникам, де знаходяться гроші та інші цінні речі. Зловмисники забрали 17 тисяч гривень, золоті прикраси, банківську картку та зникли в невідомому напрямку. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на ГУ НП.

1 вересня до чергової частини відділу поліції № 3 ХРУП № 1 звернувся родич 73-річного постраждалого та повідомив про злочин.

Отримавши інформацію, оперативники відділу поліції спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП в Харківській області відразу розпочали оперативно-розшукові заходи для встановлення підозрюваних. Вже ввечері того ж дня до відділу поліції доставили одного з нападників. Ним виявився 37-річний житель міста Мерефа.

Підозрюваний разом з невстановленою особою, маючи інформацію про те, що пенсіонер мешкає один, через незачинені двері проникли до будинку пенсіонера у селищі Високий. Поки господар порався на подвір’ї, зловмисники нишпорили у будинку в пошуках цінностей. Коли потерпілий несподівано увійшов до хати, чоловіки схопили його, наділи на голову полімерний пакет, зв’язали руки та побили. Пенсіонер вказав місця, де лежали гроші та інші цінні речі.

Наразі 37-річному нападнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Салтівці чоловік викрав велосипед з приміщення пошти.