Слідчі Харківщини ідентифікували підполковника рф, який наказував катувати учасників АТО (фото)

20.04.2023 14:55   -
На Харківщині встановили особу військового рф, який катував АТОвців

Правоохоронці ідентифікували російського підполковника, який наказував катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що під час окупації с. Піски–Радківські 41-річний підполковник з позивним «Морячок» здійснював керівництво військовослужбовцями 30-ої мотострілкової бригади центрального округу рф.

За даними слідства, чоловік наказував своїм підлеглим катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення з метою отримання даних стосовно проукраїнськи налаштованих громадян та військовослужбовців ЗСУ.

Окупанти били людей електрошокером, палицями та утримували в підвальних приміщеннях без їжі та води. Двом колишнім учасникам АТО рашисти поставили на тілі клеймо розпеченим залізом.

Кожній незаконно затриманій людині російські окупанти присвоювали «порядковий номер» та наказували їм відкликатись на нього.

Крім того, вони примушували потерпілих «для профілактики» прибирати вулиці та копати окопи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 41-річному російському військовому у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Підполковнику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

ОСТАННІ НОВИНИ