Ситуація на фронтах – Генштаб ЗСУ 03.07.2022

03.07.2022 09:00   -
Що відбувається на Харківському напрямку - Генштаб ЗСУ  03.07.2022

ЗСУ відбили наступальні дії окупантів на трьох напрямках, зокрема Харківському, Слов’янському та Донецькому. Під Бахмутом тривають бойові дії після спроби російського штурму, ворог намагається закріпитися в Лисичанську. Повiдомляють “Харьковские известия” з посиланням на данi Генштаба ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Обстрілював з артилерії населені пункти. Ворожий штурм неподалік Прудянки ЗСУ успішно відбили. Противник завдав авіаударів недалеко від Мосьпанова і Гракова.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. З 1 липня розпочато ротацію підрозділів Збройних сил Білорусі в Брестській області. Посилюється система протиповітряної оборони шляхом підрозділів Східного військового округу РФ.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки кордону. Крім того, ворог обстріляв з території РФ позиції сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки Сумської області.

На Слов’янському напрямку окупанти обороняються. Обстріляли населені пункти з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Неодноразово без успіху намагалися вести штурмові дії недалеко від Мазанівки. Отримали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях в районі міста Лисичанськ та Верхньокам’янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені відійти.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як діяти у разі поранення, отриманого під час обстрілу. Поради медика (відео).