Що відбувається на Харківському напрямку – Генштаб ЗСУ 23.07.2022

23.07.2022 08:30   -
Ситуація на фронтах: Генштаб ЗСУ на 23.07.2022

На Харківському напрямку загарбники активних дій не вели. Однак здійснювали вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Золочів, Питомник, Борщова, Лісне, Руські та Черкаські Тишки та Мосьпанове. Повiдомляють “Харьковские известия” iз посиланням на Генштаб ЗСУ.

Українські військові продовжують вести активні бойові дії на усіх напрямках лінії фронту. Авіація та ракетно-штурмові підрозділи ЗСУ потужно б’ють по опорних пунктах, складах і скупченнях ворога.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Єдине, на що спромоглися окупанти – обстріляти село Миколаївка у Чернігівській області.

На Слобожанському напрямку основні зусилля росіяни зосередили на недопущенні просування українських військ у бік державного кордону на півночі та північному сході Харківської області.

На Слов’янському напрямку ворог обстріляв райони Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібровного, Мазанівки, Протопопівки, Чепіля, Великої Комишувахи, Норцівки, Богородичного, Вірнопілля та Карнаухівки.

На Краматорському напрямку окупанти здійсьнювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Верхньокамʼянського, Стародубівки, Пискунівки, Сіверська, Білогорівки, Григорівки, Спірного та Виїмки.

Штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, де у харківських супермаркетах можна пересидіти повітряну тривогу.