СБУ затримала колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти рф у коледжі на Харківщині

01.02.2023 13:28   -
Викрили колаборантку на Харківщині: працювала в коледжі Куп’янська

Співробітники СБУ повідомили про підозру мешканці міста Куп’янськ, яка під час тимчасової окупації Харківської області, добровільно співпрацювала з представниками окупаційної влади. Про це повідомляють  Харьковские известия.

За даними слідства, свою протиправну діяльність жінка розпочала з початку червня 2022 р. Зокрема, разом з іншими працівниками жінка організувала набір студентів на нові фахові спеціальності у місцевий коледж. Вже у серпні колаборантка «вибила» собі посаду «заступника директора з виховної роботи». Одразу після цього, вона повідомила викладачам та батькам студентів, що у новому навчальному році освітній процес у коледжі буде здійснюватися російською мовою, за російською освітньою програмою та за підручниками видавництва рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Встановлено, що зловмисниця навіть пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования» для подальшого впровадження стандартів освіти рф на території Куп’янського району Харківської області.

Викрили колаборантку на Харківщині: працювала в коледжі Куп’янська


Наразі жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України.

ОСТАННІ НОВИНИ