СБУ затримала колаборанта, який поширював пропагандистську газету «Харьков Z» (фото)

27.02.2023 15:11   -
Під Харковом СБУ затримала колаборанта-пропагандиста з смт Шевченкове

56-річний житель смт Шевченкове на Харківщині допомагав зс рф на інформаційному фронті під час окупації Куп’янщини і поширював російську пропаганду. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, під час окупації населеного пункту зрадник обійняв посаду «главного специалиста сектора внутренней политики Шевченковского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области». Він допомагав представникам рф просувати антиукраїнські наративи, розповсюджуючи серед місцевих мешканців пропагандистську газету «Харьков Z».

На шпальтах газети публікувались матеріали, за допомогою яких окупанти намагались створити позитивне ставлення до росії. У статтях друкованого видання заперечувалась збройна агресія рф проти України, а окупанти були представлені як «визволителі», а також транслювались тези щодо «турботи» та готовності рф надавати будь-яку допомогу населенню.

Окупанти призначили підозрюваного відповідальним за збір інформації про місця для обладнання стендів, дошок оголошень тощо для розміщення агітаційних матеріалів.

Більше того, чоловік збирав дані про місця розташування виборчих комісій на території Шевченківского району та підшукував приміщення для проведення в подальшому так званого «референдуму» про приєднання території смт Шевченкове до рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокурорів йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 56-річному чоловіку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Під Харковом СБУ затримала колаборанта-пропагандиста з смт Шевченкове

ОСТАННІ НОВИНИ