СБУ затримала агента ГРУ зс рф, який збирав розвіддані про оборону Харкова

12.06.2023 10:01   -
СБУ затримала агента гру зс рф, який збирав розвіддані про оборону Харкова

СБУ затримала учасника агентурної мережі ГРУ, який шпигував за позиціями Сил оборони поблизу кордону з рф та збирав розвіддані про оборону Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Це затримання стало ще однією ланкою багатоетапної спецоперації контррозвідки СБУ із нейтралізації агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як ГРУ) на Харківщині.

Наразі затриманий 52-річний мешканець Харкова, якого російське ГРУ завербувало на початку повномасштабного вторгнення. Зрадник шпигував за місцями тимчасового базування українських захисників, фіксував напрямки руху колон української військової техніки та локації укріпрайонів і фортифікаційних споруд в області. Отримані відомості передавав через месенджер «Телеграм» представнику російської воєнної розвідки.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Інших трьох агентів з цієї групи співробітники СБУ викрили у серпні 2022-го та в лютому цього року. Серед них був «зв’язковий» воєнної розвідки рф.

ОСТАННІ НОВИНИ