СБУ повідомила про підозру банді, яка тероризувала жителів Харківщини (фото)

13.03.2023 14:17   -
Банда, яка тероризувала жителів Харківщини, отримала підозру - СБУ

Оперативникам Служби безпеки вдалося зібрати беззаперечні докази, щоб оголосити усім учасникам знешкодженого у 2022 році злочинного угруповання підозри за статтею бандитизм. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, в середині вересня 2022 року СБУ знешкодила у Харкові злочинне угруповання, яке під виглядом правоохоронців скоювало розбійні напади та грабували мешканців Харківщини.

Учасники банди вчиняли збройні «нальоти» на оселі громадян та «вибивали» з них гроші та інші цінні речі. Нападники залякували людей зброєю, застосовували до них насильство та погрози фізичної розправи.

Співробітники СБУ встановили, що серед членів банди були особи, раніше засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема за умисне вбивство.

Організатором банди виявився 45-річний харків’янин, який у минулому працював в органах міліції.

За його вказівкою члени банди вчиняли напади у військовій формі та з нашивками правоохоронних органів України. Також банда використовувала рації, щоб унеможливити їх ідентифікацію та встановлення місцезнаходження, для конспірації називали один одного за позивними.

До кожного нападу члени банди ретельно готувалися: розробляли плани, дізнавалися про матеріальне становище жертв, встановлювали за ними спостереження, щоб вивчити їх розпорядок дня і визначити сприятливий час для нападу, ознайомлювалися з місцевістю.

За даними слідства, під час нападів члени банди використовували вогнепальну автоматичну зброю, яка на початку війни видавалася добровольчим підрозділам для відсічі російських окупантів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За матеріалами СБУ організатору та сімом членам банди додатково повідомлено про підозру за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм). За такий злочин передбачене позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

До того ж, кожному з учасників банди раніше оголошені підозри за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та поєднаний із проникненням до житла), а окремим фігурантам ще й за ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою).

Усі восьмеро підозрюваних наразі перебувають під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ