СБУ оголосила в розшук харківського екснардепа Святаша

22.12.2022 15:30   -
Харківського екснардепа Святаша оголосили в розшук - СБУ

СБУ оголосила в розшук колишнього харківського нардепа від партії регіонів Дмитра Святаша. Відповідна інформація опублікована у ТГ-каналі СБУ, повідомляють Харьковские известия.

Після початку війни Святаш виступав на підтримку країни-агресора та виправдовував захоплення частини східних і південних районів України.

За даними слідства, у серпні 2022 року фігурант опублікував на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост. У своєму дописі він закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати окупантів та оформлювати російські паспорти. Таким чином зловмисник «гарантував» громадянам лояльне відношення з боку агресора, а також обіцяв «списання» кредитних зобов’язань.

Крім цього, він переконував про нібито регулярне надходження «гумдопомоги» з рф до захоплених районів України та «відновлення» зруйнованої інфраструктури.

Читайте також: СБУ почала обшуки в церквах Московського патріархату в Харкові

За оперативними даними, щоб уникнути правосуддя за вчинені злочини зловмисник втік до росії.

На підставі зібраних доказів українські правоохоронці підозрюють фігуранта за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі колишнього нардепа оголошено у розшук.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Раніше ми повідомляли про те, що затримано чоловіка, який у 2014 році піднімав російський прапор над Харківською міською радою.