"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Російського агента, який розвідував позиції ЗСУ у Харкові, засудили на 15 років (фото)

На Харківщині засудили російського агента на 15 років

Завдяки доказовій базі СБУ реальний термін ув’язнення отримав агент фсб, який стежив за військовослужбовцями Сил оборони на Харківщині. Про це повідомляє Інфосіті.

У зоні особливої уваги зловмисника були військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки. Він намагався встановити місця тимчасової дислокації та проживання українських захисників, а також маршрути їхнього пересування на власних автомобілях.

Крім цього, російський агент виконував завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу на території Харківського регіону.

Контррозвідка СБУ затримала агента фсб у результаті спецоперації в Харкові у березні 2023 року.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, який у листопаді 2022 року був дистанційно завербований кадровим співробітником оперативної групи фсб у бєлгородській області Саліцевим А.П. У поле зору окупанта чоловік потрапив через свого брата – військового зс рф у запасі.

Для виконання ворожих завдань зрадник обходив вулиці Харкова та знімав на камеру свого телефону місця базування та шляхи пересування українських захисників.

Під час обшуків у фігуранта було вилучено ноутбук та мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності.

За матеріалами контррозвідки та слідчих СБУ суд визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми.

ОСТАННІ НОВИНИ