Росія продовжує атакувати Харків: вибухи лунають на Салтівці, Баварії, Олексіївці, є жертви

01.03.2022 14:20   -
Обстріли Харкова 1.03.2022 - жертви на Баварії, в ХОДА, ХЗПТО

Вже декілька годин в різних районах Харкова лунають потужні вибухи. Під ворожими обстрілами – житлові масиви та об’єкти інфраструктури. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Офіційна інформація ще уточнюється, але відомо, що є загиблі від обстрілів на Баварії, під час атаки на житловий будинок по пр. Новобаварському та Харківський завод підйомно-транспортного устаткування. Потужний вибух зруйнував квартири у багатоповерхівці на Північній Салтівці.

Також повідомляють про влучання снарядів у міську лікарню №3. З-під завалів вже врятували 6 чоловік.

Продовжуються рятувальні роботи в будівлі Харківської ОДА. За даними рятувальників, там щонайменше 10 загиблих, понад 20 травмованих. Врятовано з-під завалів попередньо 10 чоловік. Тривають роботи по розчищенню завалів.
Зруйнована повністю сходова клітина та частково коридори на усіх поверхах.

“Ракета в центральну площу Харкова – це відвертий, нічим не прикритий терор. Після такого Росія – це держава-терорист. Ніхто не пробачить. Ніхто не забуде”, – прокоментував жахливі подіїї Президент України Володимир Зеленський.

За фактом влучання снаряду біля будівлі Харківської ОДА прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, від початку відкритого вторгнення Росія випустила 113 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу “Іскандер” і “Калібр” по мирним містам і селам України.