Рашисти зруйнували Харківський ремонтно-механічний завод

23.09.2022 17:13   -
Новини Харкова: Окупанти зруйнували ремонтно - механічний завод

Наприкінці серпня фахівці Держекоінспекції провели огляд території харківського заводу, який обстріляли військові рф. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на Держекоінспекцію України.

Встановлено, що у результаті декількох ракетних ударів знищено ТОВ «Харківський ремонтно-механічний завод», що розташований у місті Харків.

“Точну кількість прильотів та дату враження визначити складно, однак фахівці інспекції опрацювали всі можливі матеріали для розрахунку збитків. Так, сума шкоди природному навколишньому середовищу, завдану окупантами, склала майже 58 млн гривень”, – повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції України.

У мирний час підприємство займалось виробництвом машин, спеціального та загального устаткування, будівельних металевих конструкцій та металопластикових вікон, а наразі територія заводу вкрита рештками боєприпасу, пластику, деревини, металів, скла, цегли, бетону, шиферу тощо. Загальна площа засмічення земельної ділянки склала понад 1000 м2.

Також 21 вересня фахівці Державної екологічної інспекції здійснили виїзд у Чугуївський та Ізюмський райони, які були під окупацією з початку повномасштабного вторгнення і зазнали найбільших руйнувань.

Розрахунок шкоди, завданої війною довкіллю Харківщині, становить понад 78,5 млрд гривень.