Ракетний удар по спорткомплексу НТУ “ХПІ”: військовий злочин документують правоохоронці (фото)

24.06.2022 11:10   -
Війна Харків: Ракетний удар по спорткомплексу НТУ "ХПІ" - військовий злочин документують правоохоронці

В ніч на 24 червня 2022 року рашисти здійснили ракетний удар по спортивному комплексу НТУ “ХПІ” у Київському районі м. Харкова. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Нагадаємо, ракета влучила в будівлю спорткомплексу після опівночі. Будівля зазнала значних руйнувань, трапилась пожежа на площі 200 кв. м. До її ліквідації було залучено 5 оперативних відділень ДСНС. О 04:09 вогнеборцям вдалось приборкати вогонь. Попередньо постраждалих немає.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Першочергові слідчі дії проводяться Харківським районним управлінням поліції №1 ГУНП в Харківській області. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.

За час війни в НТУ “ХПІ” було пошкоджено шість гуртожитків та два навчальні корпуси. Збитки вишу від військових дій оцінюються більш ніж у 150 млн. грн. Гроші на усунення пошкоджень вже збирають, у цьому допомагають випускники ВНЗ та університетів-партнерів.

Раніше ми публікували фоторепортаж зі зруйнованого окупантами спорткомплексу “УНІФЕХТ”.