Прикордонницю з Харківщини підозрюють у дезертирстві — СБУ

01.03.2024 12:30   -
Прикордонницю з Харківщини підозрюють у дезертирстві - СБУ

Служба безпеки зібрала докази дезертирства та співпраці з окупантами з боку ексспівробітниці регіонального управління Державної прикордонної служби України. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Зловмисницею виявилася мешканка смт. Куп’янськ-Вузловий Харківської області, технік прикордонного пункту пропуску «Тополі». У мирний час через цей пункт здійснювався пропуск залізничного транспорту у бік рф та у зворотньому напрямку.

Після захоплення рашистами пункту пропуску «Тополі» і окупації Куп’янського району прикордонниця відмовилася виконувати накази своїх командирів щодо повернення на підконтрольну територію України та продовження військової служби.

Вона почала добровільно співпрацювати з окупаційною владою та зайняла посаду у незаконно створеному підприємстві – т.зв. «государственном предприятии «Купянская железная дорога»». Цей господарський суб’єкт займався задоволенням потреб окупаційної влади у вантажних та пасажирських перевезеннях по захопленій території України та до росії, а також забезпечував перекидання з території рф військової техніки, боєприпасів та живої сили противника для подальшого ведення загарбницької війни в Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У липні 2022 року ворожа пособниця отримала посаду «інженера 1 категорії служби кадрів» і займалася підбором до фейкової «залізниці» нових колаборантів і пособників ворога. За свою роботу вона отримувала 45 тисяч рублів на місяць.

Під час деокупації регіону зловмисниця втекла на територію рф, де поки що переховується від українського правосуддя.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

За такі злочини винній загрожує 12 років позбавлення волі.

Тривають комплексні заходи для встановлення її місця перебування та притягнення до відповідальності за вчинені нею злочини.

ОСТАННІ НОВИНИ