Противник вів наступ на декількох напрямках, але атаки були відбиті, – Генштаб ЗСУ

16.07.2022 09:04   -
Що відбувається на Харківському напрямку - Генштаб ЗСУ 16.07.2022

Війська рф намагалися вести наступ на Доломітне – Новолуганське і Доломітне – Семигір’я, але просування не мали, були змушені відійти. Після перегрупування відновили наступ на Вуглегірську ТЕС, бойові дії тривають. Повiдомляють “Харьковские известия” з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційного удару неподалік від Мосьпанове, також здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Новопокровка, Протопівка, Руські Тишки та Дуванка.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у становищі та діяльності підрозділів Збройних сил Республіки Білорусь у прикордонних з Україною районах не помічено.

На Сіверському напрямку війська РФ обстріляли з мінометів позиції ЗСУ поблизу Заруцького, Старикового та будівельного Сумської області.

На Слов’янському напрямку окупанти завдали авіаудару поблизу Богородичного. Артилерійські обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Дібровно, Чепіль, Костянтинівка, Новомиколаївка, Мазанівка, Богородичне, Микільське та Гусарівка.

На Донецький напрямку ворог обстріляв райони Сіверського, Григорівки, Тетянівки, Донецького та Райгородка. Штурмові дії російських військ у напрямку Спірне-Івано-Дар’ївка українські військові успішно відбили.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що «Це другий будинок наших дітей, якого просто немає», – харків’яни про зруйновані окупантами школи (відео).