Прокурори викрили службовця лісгоспу, який допомогав окупантам розкрадати ліс у Вовчанську

06.11.2022 14:35   -
Новини Харкова: службовець лісгоспу допомогав окупантам розкрадати ліс

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 34-річному мешканцю м. Вовчанськ за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

За даними слідства, службовець ДП «Вовчанське лісове господарство» у липні пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією.

«Нова влада» запропонувала йому підвищення: обійняти посаду головного інженера фейкового «Вовчанського лісгоспу», на що колаборант погодився.

Читайте також: обійняла посаду «начальниці відділу освіти» у Балаклійській громаді при окупантах: підозрюється місцева мешканка.

Крім того, «посадовець» агітував колег працювати на окупантів та обіцяв заробітну плату у російських рублях. Колаборант також «модерував» відновлення роботи лісгоспу із заготівлі деревини, налагодивши її постачання російським військам для будівництва бліндажів та фортифікаційних споруд проти Збройних Сил України.

Правоохоронці викрили службовця. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що мешканець Чугуєва зберігав вдома боєприпаси та наркотики.