Правоохоронці Харківщини викрили зловмисників, що переправляли через державний кордон чоловіків (фото)

06.03.2023 10:33   -
Переправляли чоловіків через кордон в Молдову за 5000 дол США

Зловмисники переправляли чоловіків призовного віку через державний кордон до Республіки Молдова в обхід пунктів пропуску. За послугу брали 5 тисяч доларів США. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Клієнт» також мав внести аванс у розмірі 500 доларів США на банківську картку одного з учасників злочинної групи – 33-річного харків’янина.

Попередньо встановлено, що незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України в районі селища Солотвино Тячівського району Закарпатської області в обхід міжнародного пункту пропуску «Солотвино» організували 27-річний чоловік та 49-річна жінка.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.


3 березня на території селища Вашківці Чернівецької області на відстані 3 км до державного кордону України та Республіки Молдова затримані 22 і 29-річні чоловіки, які безпосередньо повинні були здійснити переправлення особи через кордон. Зловмисники затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У порушників вилучені паспорти, мобільні телефони, посвідчення водія громадянина Румунії з ознаками підробки, транспортні засоби та інші речові докази.

22-річному порушнику, який безпосередньо довіз «клієнта» до дамби, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

49-річній жінці, яка надавала поради, вказівки та контактувала з іншими учасниками групи, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачена відповідальність до 5 років позбавлення волі.

33-річний «банкір» групи наразі перебуває поза межами України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у встановленому законом порядку.

ОСТАННІ НОВИНИ