Пожежі через обстріли у Харкові та області: 10 загиблих

22.06.2022 08:50   -
Пожежі через обстріли у Харкові та області: 10 загиблих - оперативна інформація ДСНС 22.06.22

За добу з 21 по 22 червня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 48 оперативних виїздів, з яких 16 – на ліквідацію пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у:

  • Індустріальному (4), Київському (2) та Слобідському (1) районах Харкова,
  • Чугуївському (4), Ізюмському (3), Куп’янському (1) та Богодухівському (1) районах області.

Горіли приватні будинки та господарчі споруди, гаражі та автомобілі, складські приміщення, адміністративні та ін. будівлі.

Вдень 21 червня підступний ворог атакував Індустріальний район Харкова з артилерії. Сталося декілька пожеж, найбільша з яких у складській будівлі, в котру влучило декілька снарядів. Вогонь поширився на площу біля 3000 кв. м. До його гасіння було залучено відразу 14 одиниць техніки та біля 60 чоловік особового складу ДСНС. Загинули щонайменше 4 людей, ще 10 були поранені.

Відразу три пожежі, пов’язані з військовими діями, загасили вдень 21 червня в Чугуївському районі області. Там горіли: 2 гаража на площі 90 кв. м. та торгівельний павільйон на території автостанції на площі 20 кв. м. До ліквідації цих пожеж було залучено 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та близько 20 чоловік особового складу ДСНС. Внаслідок цих обстрілів щонайменше постраждало 3 чоловіка та 6 загинуло.

Також вночі стався обстріл житлового масиву в смт. Золочів, в результаті чого були частково зруйновані 2 житлових двоповерхових будинки, а також горіли конструктивні елементи в одній з будівель на площі 20 кв. м. Інформація щодо загиблих та постраждалих уточнюється.