Пожежа у Салтівському районі Харкова: співробітники ДСНС врятували життя дев’яти людей

29.10.2022 12:54   -
У Харкові рятувальники евакуювали дев'ять осіб із палаючого будинку

П’ятеро дорослих та чотири дитини довелося евакуювати рятувальникам внаслідок пожежі у багатоповерховому житловому будинку на Салтівці. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ДСНС.

28 жовтня о 14:42 на номер “101“ надійшло повідомлення про пожежу у житловій 9-типоверхівці за адресою: м. Харків, вул. Героїв праці, 38.

На виклик виїхали 3 оперативні відділення ДСНС на автоцистернах та пожежна автодрабина. Прибувши, рятувальники з’ясували, що на 4-му поверсі горить квартира і балкон, а поверхом вище ще один балкон. Загальна площа горіння складала біля 50 кв.м. Крім того, спостерігалось сильне задимлення у квартирах на верхніх поверхах. Керівником гасіння пожежі негайно було прийняте рішення рятувати мешканців будинку від впливу токсичних продуктів горіння. Одночасно з цим подали пожежні стволи на ліквідацію вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 жовтня. Оперативні дані за добу від рятувальників ДСНС (вiдео).


Завдяки оперативним діям вогнеборців врятовано 9 людей, серед яких 4 дітей (2, 3, 4 та 6 років). Одну жінку врятували з палаючої квартири за допомогою автодрабини, решту вивели на свіже повітря сходовою клітиною.
О 15:18 пожежу вдалось локалізувати та о 16:07 повністю ліквідувати.

За попередніми даними, причиною її виникнення могло стати коротке замкнення електромережі.