Поліція зафіксувала наслідки обстрілів двох районів Харкова (фото)

27.08.2022 14:10   -
 Обстріл центру Харкова: поліція зібрала речові докази (фото)

Вночі військові росії нанесли ракетні удари по Основ’янському та Київському районах міста. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

За словами виконуючого обов’язки начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Андрія Шарніна, 27 серпня о 02:00 російськи війська підступно обстріляли місто Харків. Попередньо, обстріли здійснювалися ракетами С-300.

Влучання було у проїжджу частину на площі Павлівській в Основ’янському районі. Це історичне місце Харкова. Тут немає жодних військових об’єктів чи військової техніки. Біля місця прильоту лише житлові будинки з місцевими громадянами. Наразі відомо про одного потерпілого. Це жінка, її доставили до лікарні, – зазначив Андрій Шарнін.

Всього вночі окупанти випустили по центру місту дві ракети. Інший факт зареєстрований 27 серпня близько 02:50 в Київському районі. Внаслідок ворожого обстрілу снаряд потрапив у двір житлових будинків. В домоволодіннях вилетіли вікна. Утворилася вирва.

За адресами співробітники слідчо-оперативних груп провели огляди місць подій та зібрали речові докази.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Виконуючий обов’язки начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Андрій Шарнін зазначив, що всі обстріли Харкова мають одну ціль – дестабілізацію роботи міста, терористичний вплив на населення та спроби посіяти паніку серед громадян. Він підкреслив, що цим українців не залякати. Україна незламна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що поліція затримала водіїв, які перевозили заборонені предмети .