Поліцейський з Харкова здавав позиції українських захисників агентам ФСБ

28.07.2022 17:15   -
Новини Харкова: Поліцейського судитимуть за держзраду - здавав позиції ЗСУ

Харківського екс-поліцейського, що здавав позиції ЗСУ ворогу, судитимуть за державну зраду. Наразі зрадник перебуває під вартою. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Встановлено, що 24 лютого 2022 року поліцейський отримав в телефонному режимі від кадрового співробітника Управління ФСБ рф завдання щодо отримання розвідувальних даних стосовно місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів у Харкові та області.

Виконуючи вказівки кремлівських кураторів, правоохоронець фотографував об‘єкти інфраструктури, органів влади та правопорядку, які згодом цілеспрямовано потрапляли під обстріл російських окупантів.

Крім того, в автомобілі чоловіка виявлено та вилучено корпуси та запали до гранат.

Наразі обвинуваченого звільнено з органів Національної поліції України.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та за фактом зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині підозру у держзраді оголосили експоліцейському.