Поліцейські Харківщини викрили місцевого жителя у пособництві державі-агресору

25.02.2023 16:30   -
Новини Харкова: поліцейські Харкова провели обшук у будинку колаборанта

Чоловік працював головою одного із садових товариств Харківської області та співпрацював з окупантами. Він влаштовував їм дозвілля, надавав інформацію про місцевих мешканців та розташування ЗСУ. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

В ході відпрацювання Харківської області по встановлення осіб, які причетні до колабораційної діяльності, пособництві державі-агресору та співпрацю з окупантами оперативники територіального управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН Нацполіції спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 2 викрили 58-річного місцевого жителя, який співпрацював з окупантами.

Встановлено, що житель села Липці, перебуваючи на посаді одного з садових товариств діяв в інтересах ворога та сприяв їхній незаконній діяльності. Фігурант, володіючи дублікатами ключів від усіх будинків у товаристві, добровільно забезпечував розміщення військових армії рф,  дбав про їхні умови проживання та побут, організовував їм дозвілля. Також чоловік добровільно передав на потреби армії противника власне майно та автомобіль, надавав інформацію про «заможних» жителів, розташування Збройних сил України та критичної інфраструктури області. 

За сприяння ворогу зловмисника було призначено головним по розподіленню російської гуманітарної допомоги. 

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу ППОП провели санкціонований обшук у помешканні фігуранта, де вилучили символіку та форму армії рф, російські гроші та “чорнові” записи.

Слідчі вже повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, а Харківський районний суд Харківської області обрав йому запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що поліцейські Харківщини за добу перевірили понад 1700 авто.