Податківиці з Куп‘янська загрожує довічне ув’язнення за державну зраду

01.05.2023 15:10   -
Зрадниці з Харківщини загрожує довічне ув’язнення

Під час окупації міста Куп’янськ податківиця добровільно почала співпрацювати з російськими військовими. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Жінка обійняла посаду «в.о. старшого спеціаліста відділу промисловості та торгівлі» у так званій «Куп’янській ВЦА Харківської області».

Поплічниця окупантів вела документообіг та передавала наявні у неї дані платників податків на території Куп’янського району Харківської області росіянам.

Зрадниця забезпечила видачу патентів на здійснення підприємницької діяльності, а також на продаж підакцизних товарів (тютюнові вироби, алкогольні напої тощо).

Вказані патенти видавались на платній основі — за умови сплати визначеної суми грошей, що у подальшому забезпечувало їх надходження у фінансові фонди окупаційної влади.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У листопаді 2022 року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 615 КПК України. Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно старшої державної інспекторки Куп’янської ДПІ ГУ ДПС в області за фактом держзради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

ОСТАННІ НОВИНИ