Під Харковом затримали браконьєрів, які наловили риби на понад 2 мільйона гривень

27.12.2022 14:00   -
На Харківщині затримали браконьєрів - наловили риби на 2 млн грн

25 грудня державні інспектори спільно з правоохоронцями викрили грубе порушення Правил рибальства. Подія сталась на Великобурлуцькому водосховищі біля с. Великий Бурлук Харківської області. Про це повідомляють Харьковские известия.

На Великобурлуцькому водосховищі двоє чоловіків ловили рибу забороненим знаряддям лову. Однією льосовою сіткою довжиною 40 м браконьєрам вдалося виловити таку рибу: плітка – 1101 екз., окунь – 105 екз., судак – 11 екз., краснопірка – 2 екз., карась сріблястий – 1 екз.

Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 30 кг. Збитки, нанесені рибному господарству України, складають 2 095 140 грн.

Читайте також: Біля селища Старий Салтів затримали браконьєра

На браконьєрів склали протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Матеріали справи будуть направлені для розгляду в слідчі органи поліції за місцем скоєння правопорушення.

Мешканцям Харківської області нагадують, що наразі на водних об’єктах нашого регіону повністю заборонений вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства та заборонено навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Така заборона була ухвалена рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року і буде діяти до закінчення дії воєнного стану.

Раніше ми повідомляли про те, що у Чугуївському районі браконьєр наловив понад 70 кг риби.