Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині на ранок 5 липня

05.07.2023 09:06   -
Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині на ранок 5 липня

Протягом доби окупанти завдали ракетного удару по місту Первомайський та селищу Білий Колодязь. Із мінометів та артилерії обстріляли прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зранку 4 липня у с. Моначинівка Куп’янського району окупанти обстрілами пошкодили будинки та господарчі споруди. Постраждалих немає.

О 13-37 у м. Первомайський армія рф завдала удар ракетою «Іскандер» по 6-му мікрорайону, постраждали 43 людини, серед них – 12 дітей. Пошкоджені 8 багатоповерхових будинків, 6 автомобілів горіли на площі 70 кв.м., ще 2 понівечені уламками і вибуховою хвилею. Станом на ранок 5 липня у лікарнях області залишається 7 людей. 5 – у Первомайському, стан середньої тяжкості, в основному – із осколковими пораненнями. У Харків госпіталізована жінка з пораненням ока, стан середній. Однорічна дитина також перебуває у медзакладі, стан – середньої тяжкості.

Нагадаємо, ракетний удар по часу співпав з часом церемонії прощання із 27-річним загиблим військовослужбовцем Олегом Фадєєнком з позивним “Малиш”. Помститися росіянам за обстріл пообіцяв командир «Кракена» Сергій Величко.

Біля 20.00 ворог здійснив потужний мінометний обстріл села Уди. Нанесено 19 ударів, у результаті чого значно пошкоджено два приватні будинка та знищено автомобіль. Жертв немає.

Також 4 липня російські окупанти двічі обстріляли Золочівську громаду Харківської області. 

О 23:30 у с. Білий Колодязь Чугуївського району внаслідок обстрілу цукрового заводу зруйновано дах, стіни, конструктивні елементи виробничої будівлі. Горіло трансформаторне мастило на площі 50 кв.м. Попередньо росіяни застосували С-300. Отримали вибухові травми чоловіки 45 та 37 років, госпіталізовані у середньому стані.

5 липня близько 4:00 ворог знов обстріляв с. Білий Колодязь. Пошкоджено багатоквартирний будинок та автомобіль. Інформація щодо потерпілих не надходила.

5 липня о 04:32 у с. Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу горів приватний будинок на площі 60 кв.м., постраждала 48-річна жінка. Її з опіками доправлено до опікового центру Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ