Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині на ранок 2 серпня

02.08.2023 09:05   -
Обстріли, пожежі, руйнування: Ситуація на Харківщині на ранок 2 серпня

Протягом минулої доби тривали ворожі обстріли населених пунктів Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зокрема, по с. Першотравневе Ізюмського району ворог наніс ракетний удар: пошкоджено магазин та житлові будинки.Через ворожий обстріл загинула жінка 91 року, зазнав поранення та був госпіталізований чоловік близько 40 років. Стан пораненого важкий.

Також минулої доби внаслідок ворожих обстрілів в регіоні сталося 7 пожеж. 6 з них у Куп’янському районі.

За інформацією ДСНС, близько 13:30 1 серпня ворог атакував село Петропавлівка Петропавлівської громади. Авіабомбою ФАБ-500 пошкоджено 3 приватних домогосподарства, сталися одночасно кілька масштабних пожеж.

“Загалом за різними адресами горіли приватний будинок, прибудова до житлового будинку, господарча споруда на загальній площі біля 220 кв.м. Також горіла трава на площі 200 кв.м. До ліквідації даних пожеж долучались рятувальники 14-ї та 44-ї Державних пожежно-рятувальних частин. Всього 3 одиниці техніки та 14 осіб особового складу ДСНС. Останній осередок горіння їм вдалось ліквідувати о 14:35. Жертв та постраждалих немає”, – йдеться в добовому зведенні ДСНС.

Трохи пізніше стало відомо про п’яту пожежу в тому ж селі, яка на момент повідомлення вже самоліквідувалась. Вона трапилась приблизно в той же час, що і попередні. Там горіла господарча споруда.

О 15:05 окупанти вдарили по селу Баранівка Золочівської громади. Внаслідок влучання по приватному маєтку загорілись гараж і господарча споруда. Проте ворожі обстріли не припинялись, і через загрозу життю рятувальників вони були змушені повернутись до місця постійної дислокації.

О 22:00 ворожий снаряд потрапив на приватне подвір’я у м. Куп’янську. Там зайнялась літня кухня, прибудова до будинку та автомобіль на загальній площі біля 60 кв.м. З вогнем боролись рятувальники 44-ї ДРПЧ, котрі загасили його о 22:31.

Триває розмінування. Піротехніки ДСНС за добу обстежили більше 6 га території та знешкодили 59 вибухонебезпечних предметів.

ОСТАННІ НОВИНИ