На водосховищі під Харковом виявили незаконно виловлену рибу

30.11.2022 14:10   -
На водосховищі Харківщини виявили незаконно виловлену рибу

25 та 26 листопада державні інспектори викрили порушення Правил рибальства на Рогозянському водосховищі поблизу с. Феськи Богодухівський району Харківської області. Про це повідомляють Харьковские известия.

На водосховищі інспектори виявили та вилучили заборонені для використання знаряддя лову з бірками у кількості 15 шт., які належать рибодобувному підприємству ТОВ «УкрЭкоінвест».

В сітках була така риба:

  • товстолоб – 357 екз., лящ – 209 екз., щука – 1 екз.

На місці були складені акти вилучення майна, власника якого не встановлено.

Збитки, нанесені рибному господарству України, складають 164 416 грн. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено.

Мешканцям Харківської області нагадують, що наразі на водних об’єктах нашого регіону повністю заборонений вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства та заборонено навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Така заборона була ухвалена рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року і буде діяти до закінчення дії воєнного стану.

Раніше ми повідомляли про те, що у Чугуївському районі браконьєр наловив понад 70 кг риби.