На місці масового захоронення в Ізюмі правоохоронці ексгумували 59 тіл загиблих (фото)

18.09.2022 14:03   -
Ексгумація в Ізюмі: на експертизу направлено 59 тіл загиблих (фото)

Слідчі продовжують фіксувати наслідки військових злочинів росії. До слідчих дій на місці події та забезпечення їх проведення долучено 105 поліцейських, 10 криміналістичних лабораторій, 10 судово-медичних експертів Харківського обласного бюро СМЕ, 80 працівників ДСНС. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

Тимчасова окупація міста тривала з 07 березня до 10 вересня 2022 року. П’ять місяців збройні формування рф здійснювали масовані обстріли міста та його околиць з різних видів зброї, убивали та катували місцевих мешканців.

Після звільнення міста Ізюм від російських окупантів працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області отримали інформацію про наявність місця масового захоронення людей, які стали жертвами військових злочинів, учинених військовослужбовцями країни-агресора та утвореною в місті Ізюмі окупаційною владою.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

16 вересня правоохоронці виявили 445 могил з хрестами. Проведено ексгумацію 23 могил, вилучено 22 тіла. Усі тіла мають пізні гнилісні зміни та частково муміфіковані. На окремих тілах загиблих виявлені ознаки катування – фрагменти мотузок на шиї та інших частинах тіла, переломи кінцівок тощо.

Також на місці події виявлено масове поховання військовослужбовців Збройних сил України, в якому знаходились 17 загиблих осіб.

17 вересня робота слідчих та залучених спеціалістів була продовжена. З могил вилучено 20 осіб.

Всього з місця поховання вилучено 59 тіл загиблих, з них: 16 чоловіків, 26 жінок, 17 військовослужбовців.

Тіла загиблих цивільних та військових направлені до судово-медичної установи для проведення судово-медичної експертизи, встановлення причини їх смерті.

Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії, направлені на повне, всебічне фіксування злочинів, встановлення причетних осіб.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у селі Стрілече на Харківщині від ворожих куль загинули дві жінки.