На Харківщини двом колаборантам повідомили про підозру

15.02.2023 14:18   -
На Харківщини двом колаборантам повідомили про підозру

Двом «народним міліціонерам», які працювали з ворогом під час окупації Ізюмського району, повідомили про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що 54-річний мешканець смт Борова Ізюмського району під час окупації селища добровільно обійняв посаду «полицейского Боровского отдела полиции».

До повноважень псевдоправоохоронця входило патрулювання території селища, затримання і доставка затриманих осіб до відділу «народної поліції».

Ще один колаборант намагався побудувати кар’єру правоохоронця в окупованій Балаклії. 30-річний чоловік влаштувався на роботу до фейкового правоохоронного органу, обійнявши посаду «дільничного поліцейського».

Свої обов’язки псевдоправоохоронець виконував у період з червня по середину серпня 2022 року. Зокрема, він проводив обшуки на території домоволодінь та займався вилученням мисливської зброї у місцевих мешканців.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

ОСТАННІ НОВИНИ