На Харківщині знайшли план розвитку російської освіти в окупованих містах — прокуратура (фото)

08.11.2022 11:18   -
Секретний план розвитку російської освіти на Харківщині - прокуратура

У так званому «відділі освіти», що був сформований в Ізюмі під час окупації міста, правоохоронці вилучили секретну папку з документами, у якій зазначено, як мала проходити «розбудова» російської освіти на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия.

У папці були — «материалы к совещанию по вопросам поддержки и развития систем образования Харьковской области». Серед головних кураторів — «Министерство просвещения Российской Федерации».

Насамперед окупанти мали за мету видати учням російські атестати про закінчення 11-и класів. В одному з документів навіть наголошено, що «Минпросвещения надо ускорять по печати аттестатов на базе Белгородской области».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині окупанти розстріляли цивільний автомобіль. Водій дивом вижив

Крім того, росіяни планувати обговорити і кадрове питання, а саме запросити до регіону викладачів — особливий акцент мав бути на «историках и литераторах» з метою запровадження патріотичного виховання.

В одному з документів також було зазначено, що діти мають орієнтуватися виключно на заклади вищої освіти у Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти в освіті Харківщини: відкрито 12 справ

Крім того, «1-2 особо отличившихся детей» окупанти планували відправити до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів — до Бєлгорода. Під прикриттям «турботи та відпочинку» планувалась звичайна російська пропаганда для дітей.

Вилучені документи будуть використані прокурорами для притягнення до відповідальності колаборантів та всебічного розслідування злочинів, пов‘язаних із впровадженням російської освіти.

Раніше ми повідомляли про те, що прокурори викрили службовця лісгоспу, який допомагав окупантам розкрадати ліс у Вовчанську.