На Харківщині затримано зловмисників, які “спеціалізуються” на злочинах на замовлення (фото)

23.10.2022 09:51   -
На Харківщині викрили серйозне злочинне угруповання (фото)

Оперативники ГУ стратегічних розслідувань Харківської області Нацполіції продовжують заходи щодо роззброєння діяльності організованих злочинних груп, які можуть вплинути на кримінальну ситуацію в регіоні. За їхніми результатами оперативники спільно зі слідчими обласного управління поліції зібрали докази про причетність дев’яти членів впливової ОПК до низки злочинів. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Його учасники «спеціалізувалися» на здирстві коштів у підприємців та скоєнні злочинів на замовлення. До нього увійшли 19 мешканців Харкова та області зі значними зв’язками у кримінальному середовищі.

У квітні 2021 року поліція провела спецоперацію в центрі Харкова і затримала п’ятьох членів ОЗГ за вимогу 700 000 доларів у голови великої сільгоспкомпанії, надійшло 13 підозрюваних. Потім затриманих взяли під варту і трьох підозрюваних оголошено в розшук.

Згодом суд змінив запобіжний захід арешту на особисте зобов’язання двом фігурантам.

20 жовтня оперативники відділу стратегічного розслідування та карного розшуку, слідчі ГУВС №2 Харківського районного управління поліції №3 за силову підтримку полку поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки на місцях проживання фігурантів. Прибрали зброю, рації, підроблені посвідчення правоохоронців.
Крім того, правоохоронці затримали розшукуваного члена ОЗГ. Усього підозру отримали дев’ять осіб, у тому числі двоє – підсудних у справі про вимогу 700 000 доларів. Залежно від їхньої участі у злочинах їм будуть інкриміновані. h. 2 та 4 ст. 296 (Хуліганство), ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст.122 (Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості) КК України.

Прокурори Новобаварської окружної прокуратури м. Харків звернувся до суду із занепокоєнням про вибір підозрюваних у вигляді затримання. Фігурантам може загрожувати покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині російський снайпер вбив дитину.