На Харківщині затримали заступницю директора агрофірми, яка допомагала окупантам

16.02.2023 17:56   -
На Харківщині затримали працівницю агрофірми, яка допомагала окупантам

Харківські слідчі повідомили про підозру заступниці директора агрофірми у співпраці з окупантами. Про це повідомляють Харьковские известия.

До вторгнення рф на територію України 56-річна жінка обіймала посаду заступника директора публічного акціонерного товариства у селі Кіндрашівка, яке здійснювало господарську діяльність у сфері вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур на території Куп’янського району.

Після окупації населеного пункту підозрювана добровільно погодилась на провадження господарської діяльності у взаємодії з росіянами.

Заступниця директора публічного акціонерного товариства з власної ініціативи підтримувала постійний зв’язок з представниками рф та перебувала у тісних зв’язках із керівною ланкою окупантів.

Зловмисниця користувалася привілейованим ставлення та отримала від представників окупаційних сил «Патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения», який був виданий незаконно створеною на території м. Куп’янська так званою «Временной гражданской администрацией Харьковской области». Керівниця реалізувала врожай насіння соняшника 2021 року на загальну суму 5 мільйонів рублів на умовах подальшої сплати 5% від отриманого прибутку відповідно до патенту.

Крім того, жінка добровільно розміщувала російську техніку та представників незаконних збройних формувань на території своїх складів, розташованих у с. Тищенківка Куп’янського району.

Правоохоронці затримали зловмисницю у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.