На Харківщині затримали колаборантку, яка обійняла посаду старости села під час окупації

30.11.2022 15:35   -
Новини Харківщини: Затримано колаборантку - була старостою села Кіндрашівка

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі мешканці села Кіндрашівка, яка обійняла посаду старости села на Харківщині під час окупації. Про це повідомляють Харьковские известия.

У червні 50-річна мешканка села Кіндрашівка Куп’янського району була призначена на посаду «исполняющей обязанности помощника начальника отдела (сельский) Кондрашовского территориального отдела временной военно-гражданской администрации Купянского района, Харьковской области» та виконувала свої обов’язки до звільнення населеного пункту від окупації.

Перебуваючи на посаді старости, жінка організовувала видачу господарського інвентарю для прибирання території села працівниками Кіндрашівського ліцею, забезпечила проведення ремонтних робіт з відновлення водопостачання та життєдіяльності селища.

Читайте також: Під час окупації Харківщини росіяни вбили українського письменника Володимира Вакуленка

Також встановлено, що підозрювана надавала довідки для одноразової грошової допомоги в розмірі 10000 рублів місцевим мешканцям.

Жінку затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли про те, що житель Харківської області здавав окупантам інформацію про сім’ї військовослужбовців ЗСУ.