На Харківщині затримали колаборанта, який допомагав окупантам грабувати односельців

07.12.2022 17:44   -
На Харківщині затримали колаборанта з села Новий Бурлук - прокуратура

Мешканець с. Новий Бурлук Чугуївського району з 2014 року активно підтримував рф і висловлював свою позицію проти України та її влади. Після окупації населеного пункту чоловік почав допомагати російським військовим, повідомляють Харьковские известия.

З березня 2022 року пособник разом з російськими військовослужбовцями неодноразово проводив «обшуки» в будинках односельчан з метою виявлення та вилучення зброї, матеріальних цінностей для передачі їх російській армії.

Крім того, спільно з окупантами чоловік обкрадав покинуті будинки у селі.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 61-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Читайте також: На Харківщині у дезертирстві та державній зраді підозрюється військовослужбовець ЗСУ

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Раніше ми повідомляли про те, що чергову партію російських підручників вилучили на деокупованих територіях Харківщини (фото).