На Харківщині затримали експоліцейського, який продався російським окупантам (фото)

22.12.2022 14:30   -
На Харківщині затримали поліцейського - продався окупантам

Після захоплення військами рф Куп’янська експоліцейський почав добровільно співпрацювати з російськими загарбниками. Про це повідомляють Харьковские известия.

Згодом колаборант написав заяву на ім’я «голови» так званої «ВГА Харьковской области» про прийняття до лав псевдоправоохоронного органу.

Крім того, експоліціянт подав копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки із заявою про надання згоди на обробку персональних даних і підписав «трудовой договор».

На початку червня 2022 року підозрюваний обійняв посаду «исполняющего обязанности инспектора – дежурного дежурной части». За свою віддану роботу на окупантів він щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів.

Після деокупації Куп’янського району «правоохоронець» хотів втекти з окупантами до росії, але не вийшло. Тривалий час він переховувався по закинутих будівлях.

Читайте також: На Харківщині чоловік організовував для окупантів футбольні матчі

21 грудня правоохоронці в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України затримали чоловіка у Куп’янську, коли він вкотре заховався на горищі будинку.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому поліцейському відділу реагування патрульної поліції Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині затримали колаборанта, який закликав людей підтримувати росію.