На Харківщині засудили за колабораціонізм ексчиновницю міськради

11.01.2024 17:21   -
На Харківщині засудили за колабораціонізм чиновницю міськради

У липні 2022 року колишня чиновниця Вовчанської міської ради добровільно пішла на співпрацю з ворогом під час окупації міста. Про це повідомляє Інфосіті.

Ексчиновниця обійняла посаду «начальника управління житлово-комунального господарства» так званої «Військово-цивільної адміністрації Вовчанського району Харківської області».

Колаборантка виконувала низку «обов‘язків»:

  • готувала розпорядження про надання «підлеглим» службового житлового приміщення з видачею ордера на вселення;
  • входила у склад оперативного штабу з підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства Вовчанського району до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років;
  • розробляла положення про відділ та посадові інструкції спеціалістів відділу, готувала та затверджувала «Табель учета рабочего времени Управления ЖКХ».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За роботу на окупантів «начальниця» отримувала заробітну плату в російських рублях.

У судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину та щиро розкаялася.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 57-річну жінку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги, строком на 10 років.

ОСТАННІ НОВИНИ