На Харківщині зареєстровано випадок дирофіляріозу: жінці видалили паразита довжиною 11 см

23.09.2022 11:40   -
Новини Харкова: Випадок дирофіляріозу - жінці видалили паразита довжиною 11 см

У вересні 2022 року в Харківському районі зареєстровано випадок дирофіляріозу. У хворої жінки видалили самицю нематоди розміром 11,2 см. Про це повідомляють Харьковские известия.

Хвора зі скаргами на сильний біль у черевній порожнині звернулася за медичною допомогою до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласна клінічна лікарня». Жінку обстежили, її було проведено оперативне втручання, під час якого видалено нематоду.

Паразита визначено як Dirofilaria repens, самиця, розміром 11,2 см.

В осередку, за місцем проживання хворої, проведено епідеміологічне та ентомологічне обстеження та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Нагадуємо! Дирофіляріоз – трансмісивне паразитарне захворювання, яке передається через укуси кровосисних комах, здебільшого комарів. Під час укусу в організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть.

Щоб попередити зараження дирофіляріозом необхідно використовувати репеленти для індивідуального захисту від нападу комарів, знищувати комарів у місцях виплоду, помешканнях, тваринницьких приміщеннях, проводити засітчування вікон та дверей від зальоту комарів, стежити за станом здоров’я домашніх тварин, обмежувати прогулянки тварин у вечірній час.