На Харківщині викрили онлайн-шахраїв: ошукали понад 300 потерпілих на 1 млн грн (фото)

02.02.2023 16:58   -
На Харківщині викрили онлайн-шахраїв: ошукали 300 осіб на 1 млн грн

Поліцейські Харківщини викрили в онлайн-шахрайстві злочинну організацію, члени якої підозрюються у нанесенні потерпілим мільйонних збитків. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Шахраї від імені міжнародних та державних організацій розсилали в мережі повідомлення про нібито фінансову допомогу для всіх громадян, при цьому видурюючи у людей гроші та персональні дані.

Для реалізації злочинних намірів фігуранти створили та адміністрували скам-спільноту в месенджері «Телеграм», в якій розміщували інструкції та фішингові посилання для інших членів шахрайської організації.

Вже відомо, що співорганізатори шахрайської схеми – 26-річний громадянин України та особа, анкетні дані якої наразі встановлюються, залучили до шахрайської схеми близько 100 осіб.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За оперативною інформацією, підозрювані ошукали понад 300 потерпілих та завдали близько одного мільйона гривень збитків.

За місцями проживання фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, гроші.

Організатора та ще двох виконавців затримано.

ОСТАННІ НОВИНИ