На Харківщині викрили чергового колаборанта

03.03.2023 16:13   -
На Харківщині підозрюють у колабораціонізмі жителя Великий Бурлук

Колаборант очолив структурний підрозділ в незаконному органі влади під час окупації смт Великий Бурлук на Харківщині. Про це повідомляють  Харьковские известия.

За даними слідства, під час окупації селища 36-річний чоловік обійняв посаду так званого «заступника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Підозрюваний виконував рішення керівництва окупаційної адміністрації, брав участь у нарадах, проводив збори аграріїв, здійснював набір нових співробітників до незаконного органу влади та організовував створення нових структурних підрозділів.

Наразі колаборант перебуває у розшуку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру мешканцю смт Великий Бурлук за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

ОСТАННІ НОВИНИ