На Харківщині судитимуть «кримінального авторитета» з Лозівського района

26.10.2022 09:34   -
Новини Харків: Судитимуть «кримінального авторитета» з Лозівського района

Маючи статус «кримінального авторитета», 50-річний зловмисник організував збір «данини» з підприємців м. Лозова та Лозівського району та вимагав неіснуючі борги. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, мешканець Лозової заробляв на життя злочинною діяльністю. Частину «прибутку» обвинувачений пускав на поповнення «злодійської каси» та підтримку осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі.

У період з квітня 2020 по липень 2021 року, маючи статус «кримінального авторитета», зловмисник організував збір «данини» з підприємців м. Лозова та Лозівського району в обмін на «спокійне» ведення бізнесу. Також обвинувачений разом зі спільниками вимагав неіснуючі борги від мешканців району.

Читайте також: На Харківщині затримано зловмисників, які “спеціалізуються” на злочинах на замовлення

Наразі у Лозівському міськрайонному суді Харківської області на розгляді дві справи стосовно обвинуваченого: за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. ч. 1, 2 ст. 189 КК України) та за фактом умисного встановлення та поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України).

Читайте також: У Харкові патрульні затримали злочинця, що перебував у розшуку