На Харківщині СБУ завадила нелегальному переправленню чоловіків до Європи через росію

12.08.2022 10:25   -
На Харківщині СБУ завадила нелегальному переправленню чоловіків до Європи через росію

Оперативники спецслужби припинили протиправну діяльність на підготовчому етапі. Канал нелегальної міграції на Харківщині так і не запрацював, повідомляють Харьковские известия.

Встановилено, що двоє мешканців Харківщини намагалися заробити на нелегальній міграції. Один підшукав чоловіків призовного віку, які мешкали на підконтрольній Україні території Харківської області та мали наміри виїхати до країн Європейського Союзу. Інший – перевозив “клієнтів” до одного з прикордонних сіл Богодухівського району Харківської області, звідки вони мали незаконно потрапити на територію росії поза межами пунктів пропуску, а далі вже на загальних підставах – до ЄС.

Вартість послуг ділки оцінили у 500 доларів США з кожного мігранта.

Співробітники СБУ і прикордонники затримали одного з організаторів разом з чотирма його “підопічними” у віці від 25-ти до 52-х років на шляху до державного кордону України.

Організаторами наразі займаються правоохоронні органи.

Невдах-мігрантів притягли до адміністративної відповідальності за ст. 204¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення (спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Тонкощі виїзду чоловіків за кордон – роз’яснення прикордонної служби України.