На Харківщині СБУ викрила депутатку-зрадницю (фото)

03.04.2023 17:44   -
На Харківщині СБУ викрила депутатку-зрадницю від ОПЗЖ

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Харківщині СБУ викрила зрадницю, яка вихваляла окупантів та займалась «приєднанням» регіону до рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зрадницею виявилась депутатка VІІI скликання Ізюмської міської ради. На початку повномасштабного вторгнення жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і увійшла до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Зловмисниця створила щотижневе друковане видання «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» та зайняла посаду головного редактора в ньому.

За даними слідства, ця газета містила російську пропаганду, що нібито рф та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу і підтримку, пропагували легітимність окупаційної влади. Матеріали цих газет заперечували збройну агресію рф проти України та формували позитивне ставлення населення до окупаційних органів влади.

Щоб охопити більшу аудиторію зрадниця брала участь у пропагандистських прямих ефірах.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Пізніше вона приєдналась до окупаційної адміністрації на посаду «исполняющего обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области». На цій посаді жінка проводила підготовку до навчального процесу, розробляла статути навчальних закладів, а також займалась підготовкою до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили зрадниці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

ОСТАННІ НОВИНИ