На Харківщині СБУ ліквідувала підпільну криптоферму (фото)

20.07.2022 14:44   -
Новини Харківщини: СБУ ліквідувала криптоферму, яка викрадала електроенергію

Співробітники СБУ ліквідували підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині, який щомісяця викрадав промислові об’єми державної електроенергії на сотні тисяч гривень. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

При цьому систематичне перевантаження комунальних мереж могло призвести до масштабних перебоїв з енергопостачанням до об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури у прифронтових районах.

За даними слідства, до створення нелегального майнінг-центру причетні декілька місцевих жителів. Технологічне обладнання було встановлено в орендованому складському приміщенні поблизу Харкова.

Для генерації електронних грошей використовували понаднормові обсяги необлікованої електроенергії, яку отримували через несанкціоноване підключення до мережі.

Під час обшуків у зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та спеціалізоване обладнання з доказами злочинної діяльності.

Наразі за матеріалами СБУ, вирішується питання щодо повідомлення організаторам нелегального бізнесу про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Раніше ми повідомляли про те, що експоліціянтка з Куп’янська допомогала окупантам проводити обшуки у своїх колег.