На Харківщині рашисти з танка розстріляли машину з медиками

19.09.2022 19:08   -
Війна Харківська область: Рашисти з танка розстріляли машину з медиками в селі Стрілеча

У селі Стрілеча Харківської області під час евакуації пацієнтів з психлікарні загинуло четверо медичних працівників. По авто з цивільними рашисти стріляли просто з танка. Про це повідомляють Харьковские известия.

Жахливий злочин нелюди у військовій формі скоїли вдень 17 вересня. В цей час лікарі намагались евакуювати пацієнтів обласної психіатричної лікарні у с. Стрілеча Харківського району. Під час евакуації російська армія почала обстрілювати населений пункт.

Внаслідок обстрілу загинуло четверо медичних працівників лікарні. Двоє із загиблих медиків під час обстрілу перебували в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль.

Одна з вбитих — мешканка Північної Салтівки Олена Оленченко. Олена працювала в с. Стрилечє на кордоні з рф. 24 лютого вона спробувала дістатися Харкова, та її развернули війська рф в Циркунах. Після деокупації Харківської області вона їхала до чоловіка та двох діточок, які не бачили маму більше ніж півроку…

Двоє пацієнтів та місцевий мешканець отримали поранення.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).