На Харківщині поліція виявила факт неналежного виконання батьківських обов’язків

29.10.2022 17:30   -
Новини Харкова: правоохоронці встановили, що троє дітей проживають у неналежних умовах

Правоохоронці встановили, що троє дітей проживають у неналежних умовах. Батьків двічі притягували до адміністративної відповідальності, але умови для проживання дітей не змінилися – у будинку брудно, відсутня їжа для нормального харчування, діти неохайні та взагалі немає належних умов для їх виховання. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на ГУ НП.

Старший інспектор ювенальної превенції відділення поліції №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області Вікторія Ленівенко спільно зі службою у справах дітей Олексіївської територіальної громади та поліцейським офіцером громади Владиславом Бігуном провели рейди по сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах.

Читайте також: у Харківській області знайдено тіла загиблих людей.

Родини, які перебувають на обліку, а також ті, що потребують певної допомоги, постійно перевіряються. Батькам надається правова допомога, консультації психолога та спеціалістів, які проводять з ними профілактичні бесіди про відповідальне батьківство, а також спілкуються з дітьми.

Порушення в родині, де виховуються троє дітей 2015, 2020 та 2021 років народження, виявили 28 жовтня під час рейду.

Читайте також: правоохоронці Харківщини відреагували на 1337 звернень від громадян.

Поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст.184 (невиконання батьками, або особами що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Батьків попередили про можливе вилучення дітей з родини. Питання про перебування дітей з батьками буде розглянуто відповідними службами. Нагляд за родиною триває.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що прокурори вилучили дипломи російського зразка, якi окупанти бажали видати у Вовчанську.