На Харківщині поліція проводить ексгумацію тіл загиблих від рук російських військових (фото)

17.09.2022 11:31   -
 Біля Ізюма  поліція проводить ексгумацію тіл загиблих жителів (фото)

Для проведення слідчих дій та документування злочинів окупантів до Ізюмщини вирушив загін працівників Головного слідчого управління Нацполіції, слідчих територіальних підрозділів ГУНП в Харківській області, криміналістів, вибухотехніків, судово-медичних експертів та спецпризначенців. Залучено 10 криміналістичних лабораторій для вилучення тіл. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

На місці масового поховання біля Ізюма в перший день роботи поліцейські вилучили тіла 22 загиблих цивільних людей, а також 17 військовослужбовців ЗСУ з братських могил. Серед померлих є діти.

Більшість поховань підписані лише номерами. Правоохоронці мають встановити, хто саме і за яких обставин загинув. Нелюди, які катували і вбивали харків’ян, мають понести найжорсткіше покарання, – зазначив керівник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Майже всі тіла загиблих мають ознаки насильницької смерті, маються сліди катувань. Декілька тіл із зав’язаними за спиною руками, одна людина похована з мотузкою на шиї та з пошкодженими фалангами пальців.

За словами місцевих мешканців, померлих вони ховали самостійно. Не у всіх вони могли встановити анкетні дані, тому підписували номерами. У лісосмузі загалом поховано понад 450 тіл зі слідами насильницької смерті та катувань.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вилучені тіла направлені для проведення судово-медичної експертизи. Спеціалісти встановлюватимуть причини смерті. особи невпізнаних загиблих, будуть призначені експертизи ДНК. Після проведення усіх слідчих дій померлих поховають належним чином.

Поліція продовжує працювати на деокупованих територія та документуватиме кожен злочин російської федерації проти громадян України. Кожен злочинець має постати перед Законом та буде покараний.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що росіяни обстріляли центр Харкова. Подробиці з місця влучання (відео)