На Харківщині кіберфахівці СБУ виявили трьох прихільників руського миру (фото)

05.08.2022 11:05   -
Новини Харкова: СБУ виявила трьох прихільників руського миру

Кіберфахівці СБУ викрили чергових прихильників руського миру у Харкові та області. Цього разу це два чоловіки та песіонерка з Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Один з чоловіків виявився активним учасником руху «антимайдан» та був засуджений за ст.110 ККУ. Після відбуття покарання чоловік не тільки не полишив своїх поглядів, але й продовжив займати активну проросійську позицію. Щодо нього наразі готується оголошення підозри.

Також було затримано 62-річну мешканку Харкова , яка розповсюджувала через власну сторінку у соціальних мережах публічні заклики на підтримку дій рашистів, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Ще одним прибічником російської агресії виявився 51-річний мешканець м. Лозова. Чоловік на власній сторінці в соціальній мережі поширював антиукраїнський контент.

Під час обшуку за місцями мешкання зловмисників, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та носії інформації із доказами протиправної діяльності.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111-1 КК України, дії іншого фігуранта кваліфікують за ч. 2 ст. 436-2 КК України.

Раніше ми повідомляли, що під Харковом експоліцейська допомагала окупантам з початку війни.