На Харківщині експрацівників Укрзалізниці підозрюють у колабораціонізмі (фото)

28.12.2022 16:48   -
На Харківщині працівників Укрзалізниці підозрюють у колабораціонізмі

У смт Куп’янськ-Вузловий 49-річний та 50-річний експрацівники “Укрзалізниці” перейшли на бік російських окупантів. Про це повідомляють Харьковские известия.

У липні чоловіки уклали трудові контракти з так званим генеральним директором підприємства «Куп’янська залізниця».

Так, 49-річний чоловік зайняв посаду «начальника» виробничого підрозділу «Куп’янська колійна машинна станція №133», створеного окупаційною владою, а 50-річний колаборант став його «заступником».

На фейкових посадах чоловіки допомагали росіянам відновлювати залізничне сполучення з окупованою на той час частиною Харківщини. Насамперед колаборанти сприяли ввезенню російської військової техніки.

Читайте також: На Харківщині судитимуть “старосту” села, який працював на російських окупантів

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності псевдокерівник втік до м. Чернівці, а його поплічник переховувався по населених пунктах Харківщини. Проте правоохоронці затримали колаборантів в порядку ст. 208, 615 КПК України.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру експрацівникам Укрзалізниці за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Наразі обидва підозрюваних перебувають під вартою.

На Харківщині працівників Укрзалізниці підозрюють у колабораціонізмі